Olcsó húsnak híg a leve – hol van a számla?

Nagyon sok hívást bonyolítunk le ügyfélszolgálatunkon keresztül, különböző kérésekre, pl. zárcsere, zárbetét csere. Ezekből kiragadnánk egy hónappal ezelőtti történetet, amire visszaemlékszünk.

Egy úriember érdeklődött nálunk egy HiSec ajtó zárbetét cseréről, még fényképet is küldött az ajtóról. Megbeszéltük, hogy az ajtóban lévő kínai zárbetét semmi ellen nincs védve. Mi elmondtuk neki a zárcsere részleteket, hogy van középkategóriás (fúrásvédett, EU-ban gyártott, EU szabvány) zárbetét 28.000 Ft-ért, illetve felsőkategóriás, RB zárbetét (fúrás-, törés-, finomnyitás-, másolásvédett) bruttó 46.000 Ft-ért. Mindkét esetben részletesen elmondtuk a zárbetétek közötti különbséget, hogy tudja, miért van az árkülönbség. Ennyiben maradt a dolog. Pár nap múlva egy másik telefonszámon ugyanez a beszélgetés lezajlott. Ugyanezeket a feltételeket ajánlottuk neki. Az ügyfél itt már bepróbálkozott, hogy nem lehetne-e számla nélkül. Mi ragaszkodunk ez elveinkhez, így nemet mondtunk.  Ő megköszönte és letette a telefont.

2-3 hét elteltével, az úriember felhívott minket, gondolom a rengeteg cég felkeresése után belekavarodva a telefonszámokba, hogy kicseréltük neki az egyik zárbetétet az ajtón, elkértünk 30000 Ft-ot számla nélkül. A kulcsra az van ráírva hogy GMB. Ő utánanézett a neten, hogy ez a betét csak 4.000 Ft-ba kerül, és bement a zárszaküzletbe is, ahol azt mondták neki, hogy ez nem másolásvédett betét, pedig ő ezt így vette.

Először is tisztáztuk, hogy a zárbetét cserét nem mi végeztük el, hanem egy másik cég. Másodszor, újfent elmondtuk, hogy mi számla nélkül nem dolgozunk. Ugye most milyen jó lenne a számla megléte? Harmadszor, mi kínai zárbetét nem értékesítünk, ezt is mindig elmondjuk a telefonba. Az ügyfél megköszönte, hogy segítettünk, és elismerte, hogy őt bizony alaposan átverték. Mivel nincs róla semmi papír, és azt se tudja, hogy ki szerelte, nem is tud mit csinálni.

Összegezve: az ügyfél kapott 30.000 Ft-ért egy 5 kulcsos kínai vacakot, aminek még nem is 4.000 Ft az ára, hanem csak 2.800 Ft! Semmilyen védelme nincs a betétnek, másolásvédelemmel sem rendelkezik. Ugyanannyit tud, mint az a gyári betét, ami a kínai ajtóban a zárcsere előtt benne volt! Nem bővítem tovább a történetet, remélem, mindenki megérti! Gondolkozzanak el rajta!