A zárbetét

Nem akarunk azoknak a táborába tartozni, akik a HiSec ajtót lehúzzák, fikázzák, rossz véleménnyel vannak róla, mert már, mint említettük, ez a 90.000 Ft-os összeg, beszereléssel együtt, bőven megéri egy vadonatúj, már beszerelt, ajtó árát.

Zárszerviz, illetve zárszaküzlet tulajdonosa révén, az elmúlt 15 év alatt sikerült megismerni azokat a zárbetéteket, amelyek kellő biztonságot nyújtanak. A HiSec ajtóban lévő, piros, fekete vagy sárga kulcsos, lapon mart zárbetétek egyáltalán nem tartoznak ebbe a kategóriába. Az ügyfél ebből a szempontból át van verve, mert a beépítő szakember maximum az ajtó beépítéshez, ha ért (a forgalmazó, meg az értékesítéshez), viszont, a zárbetét felépítéséről, biztonsági fokozatáról semmit sem tud.

Én azért csinálnék egy próbát az ügyfélnek, és megmutatnám a vásárláskor, hogy hogyan lehet kinyitni ezt a zárbetétet 1 perc alatt, szerintem az ajtó megrendelők száma a felére csökkenne, 90 ezer forint ide vagy oda.

A forgalmazó azzal „védekezik”, hogy ez csak 90.000 Ft, és ebben igaza van, mikor egy normális zárbetét, a HiSec ajtóba való méret esetében ott kezdődik, hogy 32.000 Ft. És kéne belőle kettő…

Egy pár szó a zárbetétről. Az anyaga nem teljesen réz, hanem kevert összetétel. Fúrásvédelem nincs benne. 6 vagy 7 soros csapkivitel. Finomnyitásnak nem áll ellen. Rézcsapok, rézdugók vannak benne. Pontatlan zárhenger, zárház. Törésvédelemmel nincs ellátva. Másolásvédelemmel nem rendelkezik. Az öt az egyben kulcs hülyítés, mert a főkulccsal a hengerben egy golyót áthelyezünk egy vájatba, vagy pedig aktiválunk egy csapot. Ennek nem szabad bedőlni. Ezt a műveletet csak egyszer lehet megcsinálni, nem kódolható a továbbiakban. Ha nem akarnak váratlan látogatót, mielőbb cseréltessék ki prémium kategóriás kivitelre!