Miért nem egyszerű a házi zárbetét csere a HiSec ajtóban?

A HiSec ajtó zárbetét csere egyszerűnek tűnik az emberek számára, de valójában egyáltalán nem az. Aki hasonló szakterületen dolgozik, mint mi, azok tudják, hogy tíz zárcseréből hat alkalommal, biztosan van olyan probléma, amit nem tud egy laikus, hétköznapi ember egy csillagcsavarhúzóval végrehajtani.

Ahhoz nem kell tudomány, hogy a pajzsot lecsavarom, és kiszedem belőle a zárbetétet, illetve megmérem és beviszem a boltba. A bajok ott kezdődnek, hogy már méretileg és minőségileg nem jó zárbetétet vásárol az ügyfél. Majd mikor ő próbálná betenni a zárnyílásba, a vásárolt betét nem megy bele. Ha esetleg belemegy, akkor meg nem fordítja el a kulcs. Ha esetleg el is fordítja, akkor mikor össze van rakva az egész, és vettek bele egy Elzett X11 széles vállú kulcsot, akkor szinte alig fordul el a kulcs.

Ezek azok a dolgok, amelyek minden esetben problémát okoznak. Ezért nem érdemes nekiállni házilag a HiSec ajtó zárbetét cseréjének. Ezek szakmai fortélyait, hogy miként kell megcsinálni, nem írjuk le. Ha mégis valaki önmaga akarná a zárbetétet kicserélni, akkor figyeljen a részletekre!