Szerelés házilag

A HiSec kínai ajtók problémáira, mint pl. zárcsere, kilincstörés, ajtó-meghibásodás (nem nyílik), ne álljunk neki házilag, illetve a YouTube-ra feltöltött videókon látottakat se alkalmazzuk. Például egy zárbetét cserénél, mivel nem tudjuk, hogy milyen méret van az ajtóban, ezért csak a szétszedés után tudunk elmenni azt megvásárolni.

Illetve nem mindegy, hogy milyen kulcsváll szélességű zárbetétet veszünk, mert nem mindegyik fér el a külső/belső forgógyűrűben. Nem beszélve a zárbetét közepén lévő zárszakáll vagy zárkuplung magasságáról, szélességéről. Mert nem mindegyik zárbetét emeli meg a nem szabvány méretű kínai zárszerkezetet a kulcs elfordításával.

Illetve az európai szabvány méretű zárbetét a cilindernyílásba bele sem megy, mert nagyobb az átmérője, ezért valamilyen fémreszelővel, vagy lyukmaróval ezt be kell igazítani. Tehát itt felsoroltunk egy pár olyan dolgot, ami megakadályozza abban az embert, hogy mindenfajta szerszámozottság, szaktudás és a zárbetét méretének ismerete nélkül, ez a folyamat gyorsan, könnyedén lezajlódjon.

Ha mégis valaki érzi a kihívást és vonzalmat, akkor reggel kezdje el a szerelést, mert ha mégsem sikerülne valami, akkor tudjon hozzá az üzletben dolgokat vásárolni, vagy zárszerviz szolgáltatást kérni. Volt már erre is példa, többször is.