A kínai ajtó, ami akár biztonsági ajtó is lehetne

Cégünk egyik üzleti partnere, aki biztonsági acélajtó gyártással foglalkozik mesélte a következő esetet. A Nexim kínai ajtó helyett rendelt az ügyfél egy egyedi biztonsági ajtót, háromirányú trezorzár szerkezettel. Amikor a beépítés megtörtént, az ügyfél nem tartott igényt a kínai ajtóra, így azt partnerünk elszállította a telephelyére.

Néha-néha hobbiból szét szokott szedni egy-egy ajtót, hogy azok belső szerkezetét tanulmányozza, tapasztalatszerzés céljából. Nos, szét is bontotta ezt a Nexim ajtót, és meglepődve látta, hogy a szokásos, gyenge fémlemez helyett, dupla lemezborítás van az ajtó belsejében. Ráadásul nem a szokványos kartonpapír szigeteléssel van bélelve az ajtó, hanem hungarocellel volt kitöltve.

Azt mondta, ilyet még soha nem látott eddig. Csupán két dolog hiányzott a biztonsághoz. Egyrészt, ha a kínaiak gyenge zárszerkezet, és még gyengébb zárbetét helyett normális biztonsági zárat használtak volna, illetve ha az ajtókeret is erősebb anyagból készült volna, amit nem nyomott volna el a purhab, akkor ez egy jó kis ajtó is lehetett volna.

Tudjuk, kicsit túl sok a „ha” és a feltételes mód a történetben, de némely kínai gyártó, már majdnem el tudott jutni a biztonsági ajtógyártásig. Lehet, hogy már csak idő kérdése?