HiSec ajtó – vegye vagy ne vegye?

Zárszerviz cégként sok hívást kapunk HiSEc ajtó forgalmazással és beépítéssel kapcsolatban. A felszínes olvasók nem igazán látják azt, hogy mi igazából zárszerviz cég vagyunk, így nem árusítunk kínai ajtót, nem is építünk be azt. Mi az ajtózárakkal, kilinccsel kapcsolatos problémákat orvosoljuk, zárcserét végzünk, ajtónyitást vállalunk, illetve biztonsági másodzárakat, hevederzárakat telepítünk, a már meglévő HiSec, vagy egyéb kínai bejárati ajtókra.

Fentieken felül, sokszor teszik fel nekünk azt a kérdést is, hogy mi a véleményünk a HiSec ajtóról, hogy érdemes-e megvásárolni egyáltalán.

Nos, mi úgy gondoljuk, hogy ha valaki kb. 100 ezer forint körüli értékben gondolkodik, ennyi az az összeg, amit erre kíván fordítani, akkor mindenképpen vegye meg. A HiSec ajtó biztonsági szempontból többet nyújt, mint egy régi panelajtó, jobb az olcsó, vékony műanyag ajtónál is, valamint többet tud nyújtani, mint egy olcsó, minőségtelen hevederzár.

Ellenben, ha valaki hosszútávon gondolkodik, és magasabb költséget is megengedhet magának, akkor semmiképpen ne vegye meg! Kb. dupla költségért, már acélvázas biztonsági ajtót lehet vásárolni, amelyek képesek megfelelő védelmet nyújtani a befeszítés ellen (hevederzár nélkül is), továbbá nem kínai zárakkal vannak ellátva, amelyek rendszeresen és gyakran cserére szorulnak.