A HiSec ajtó beazonosítása

Egy zárszervizes szakember, ha bemegy egy lépcsőházba, már azonnal, egyből felismeri a szembetűnő, fehér vagy barna színű HiSec ajtókat. De ugyebár nem mindenki rendelkezik ezzel a képességgel, ami egyáltalán nem probléma.

Mégis megtalálnak minket az ügyfelek különböző szakszavak beütésével, de azért úgy gondoljuk egy kis segítséget adunk, hogy könnyebb legyen a HiSec ajtó beazonosítása, vagy felismerése.

Az ajtó, első ránézésre barna, vagy fehér színű, és függőleges osztású kazetták vannak az ajtón kívül-belül. Az ajtók felülete fényes, lakkozott, ám a minták lehetnek eltérő alakzatúak is. A HiSec ajtókat általában egy alsó- és egy felső zárral látták el. Az ajtózárnál kívülről, a kilincs belső részénél van egy nyomógomb, amit, ha megnyomunk, kéken világít. Belülről pedig a zárbetét alatt négy cm-rel, egy belső ráfordító-kar található, ez az ún. belső retesz-zár. A zárvédő címke szálcsiszolt, fényes. A kilincsen, illetve a kilincs alatt pöttyök vannak (régebben csíkok voltak), ez a díszítő mintázat. A felső zárat kívülről/belülről egy 6 cm-es körrozetta védi, némelyik ajtónál a felső zárbetét belülről tekerőgombos kivitel. Ismertetőjele és jellemzője az ajtónak, hogy nyitáskor, záráskor kattog, ropog. Az ajtó zsanér felőli részén kívülről van egy átlátszó gomb, ez a csengő.

Ha ezek után mégsem biztos abban, hogy Önnek nem HiSec ajtaja van, akkor küldjön róla egy fotót, és mi segítünk beazonosítani!