HiSec ajtó beállítás – miért nem lehet?

Már többször említettük, hogy a HiSec ajtó nem olyan rossz, inkább, aki és ahogy beépítette, azzal van probléma. Tudniillik, ha egy lemezajtót rosszul tesznek be két fal közé, akkor a purhab megkeményedéskor úgy megnyomja a lemezt, hogy az ajtó szorulni kezd, hozzáér az ajtólap a kerethez. Sajnos az ügyfelek ezt nem veszik általában észre, hogy súrlódik, hozzáér, vagy a beépítő vállalkozó elhiteti velük, hogy ennek így kell működnie. Majd eltelik néhány hónap, és az ajtó egyre nehezebben záródik. Amennyiben ilyenkor, ha még működik a cég, aki beépítette, ők nem vállalnak garanciát, és nem mennek újból ki, de sokszor már nem is létezik a vállalkozás.

Ilyenkor az emberek kétségbeesésükben telefonálgatnak össze-vissza, keresik a megoldást, majd megtalálnak minket és velünk akarják az ajtót beállíttatni.

Hát, rossz hírem van, mert egy rosszul beépített ajtóval sok mindent nem lehet csinálni. A zsanért mi biztos, hogy nem állítjuk, mert ahhoz hozzányúlni nagyon veszélyes. Maximum a záródási pontokon tudunk igazítani, turbózni. Ám azzal, hogy összeér az ajtólap és az ajtókeret, semmit nem tudunk csinálni.

Ebből az a tanulság, ha valaki kínai ajtót építtet be, akkor olyan szakemberrel kell elvégeztetni, aki tudja, hogy mi az a vízszintes- és függőleges irány, illetve aki a kevesebb, a több elvet alkalmazza a purhab használatakor, hogy az ne mozdítsa el a keretet!