Felső tekerőgomb

A kínai bejárati ajtókon, azok közül is a jobbaknál, két darab zár védi az ajtót, egy alsó- és egy felső zár.

A kínaiak a felső zárbetét belső részére, kényelmi funkcióként, egy tekerőgombot szereltek, így mikor az ember hazaér, csak ráfordítja, és nem kell bajlódni a kulcsokkal. Amikor azonban zárcserére kerül a sor, akkor az ügyfél ragaszkodik a tekerőgombhoz, mert azt már nagyon megszokta. Mivel a felső záraknál a zárbetétek mérete 30/55 vagy 30/60mm méretű szokott lenni, plusz a tekerőgomb, ezért nem sok zárbetét jöhet számításba, aminél ekkora méretre lehet tekerőgombot telepíteni.

Olcsóbb kategóriában, mi a Mul-T-Lock 7×7 zárbetétet szoktuk beszerelni, a drágábbikban pedig az RB LOCXIS, prémium kategóriás zárbetétet. Az árakról érdemes előzetesen telefonon érdeklődni, mert méret függvényében változhatnak. Ennél a két zárbetétnél bruttó 6000 Ft tekerőgomb (belső ráfordító) költséget számolunk fel.

Egyéb zárbetétekre, pl. GMB, Sib, Abus, Tesa nem lehet olyan gombot felhelyezni, ami ár-érték arányban az ügyfélnek megfelelő lenne. Nem is beszélve arról, hogy az általunk kínált tekerőgomb szépen kidolgozott, nem olyan érdes, selejtes, mint a kínai zárbetéteken lévő gyári gomb.