Maga az ajtó

Szakértőnek, szakmai szemmel, első ránézésre könnyű beazonosítani a HiSec (Mexin, Nexim) kínai ajtókat, de nem mindenki ebben a szakmában mozog, így nem láthatják azokat a tulajdonságokat, amiket a HiSec ajtó tükröz.

Főként az egyzáras vagy kétzáras kivitel a jellemző az ajtóra. Sima illetve kazettás felületre van osztva az ajtóborítás. Főleg teliajtók ezek a bejárati ajtók, azaz az üveges változat elég ritkán fordul elő. Színekben a mahagóni, a sötét mogyoró, az aranytölgy és a fehér színű kivitelek a jellemzők. A felülete jellegzetes, mert szép, fényes, és lakkozott, csillogó a megjelenése.

A kilincse mögött van egy gomb, amely megnyomás után kéken világít, ha még nem merült le az elem. Az átlagosnál nagyobb optikai kitekintő van az ajtóra szerelve gyárilag. Belülről, a zár alatt van egy kis pöcök, kar, amit belső retesz-zárként használnak. Még egy fontos momentum: az ajtó záráskor, nyitáskor nyikorog. Ha a kulcsainak a feje piros, kék vagy fekete színeket tartalmaznak, akkor biztos, hogy Ön valamilyen távol-keleti bejárati ajtóval rendelkezik.

Reméljük, ezzel a pár sorral segítettünk beazonosítani, ha Önnek ilyen ajtaja van.