Számla kiállítás

A zárszerviz/zárcsere/zárszerelés munkálatok elvégzése után, zárszerelő munkatársunk a helyszínen állítja ki a készpénzfizetéses ÁFA-s számlát.

Sokszor felmerül azonban az emberekben az a gondolat, hogy már a telefonos munkafelvétel során be akarják diktálni a számlázási címet. Erre semmi szükség nincsen, hiszen nem gépi számlával dolgozunk, soha nem állítunk ki előre számlát. Ennek értelme sem lenne, hiszen a munkát még el sem végeztük, nem is lenne mit leszámlázni.

Azért ez a mai világ még nem tart ott, hogy mi számlával a zsebünkben érkezzünk, aztán, ha esetleg nem jó a cím, a név, vagy extra szolgáltatást rendelnek (pl. még egy zárbetét cserét), akkor azt visszahozzuk az irodába, módosítsuk, vagy a munka lemondása esetén sztornózzuk. Ez még jobban megnövelné az amúgy sem kismértékű adminisztrációs terheket.

Miután elvégeztük a zárszervizes munkákat, a kollégánk egy kézzel írott, készpénzfizetési számlatömb használatával kiállítja a készpénzfizetési számlát arra a névre/címre, amit az ügyfél bediktál. És néha még így sem jó valamiért a cím, mert nem jó a cégnév vagy a cím.