HiSec és kínai ajtók gyengéi, avagy a leggyakoribb betörési módszerek

Mai hírünkben arról tájékoztatatjuk röviden olvasóinkat, hogy melyek azok a nagyon gyors és viszonylag kevés zajjal járó betörési módok, amelyek a legáltalánosabbak a HiSec és egyéb kínai ajtók esetében.

Nos, mint már annyiszor hangsúlyoztuk, hogy mind az ajtószerkezet, mind a keret vékony lemezből van, így egy feszítővassal a záródási pontok nagyon könnyedén és hamar kifordulnak a gyenge ajtókeretből. Mivel maga az ajtókeret annyira harmatgyenge, hogy azt még a beépítésnél felhasznált purhab is elmozdítja, gondolhatják, hogy egy pajszernak, feszítőszerszámnak mennyire fog ellenállni. Semennyire.

A másik gyenge pont a zárbetét és az azt körülvevő pajzs. A pajzs szintén vékony fémből készült, miáltal nemcsak, hogy az ügyfeleknek marad a kezében gyakran a kilincs, hanem egy mozdulattal eltávolítható, letörhető az ajtóról is, természetesen rongálással. Az eredeti kínai zárbetét kettétörése a megfelelő szerszámmal, szó szerint, egy szempillantás, és már vissza is nyitható a zárszerkezet, akár egy csavarhúzóval is. Illetve egy ügyes kezű betörő, az eredeti kínai zárbetétet egy speciális zárfésűvel is elég hamar kinyitja, ráadásul mindenféle külső nyom és hang nélkül.

A megoldás? Cseréltesse a zárbetétet prémium-kategóriásra (pl. RB), amely minden manipulációs nyitás ellen védve van! A befeszítés ellen pedig védekezzen hevederzárral! Érdemes ezeknek a költségét rááldozni a biztonságra, hiszen ezzel az otthona, és értékei védve vannak. Így biztos lehet abban, hogy inkább a szomszéd ajtaját válasszák majd ki a betörők.