Kínai ajtó zárszerviz

Mint minden ajtó, illetve minden zár Magyarországon, úgy a kínai ajtó, HiSec biztonsági ajtó, Nexim bejárati ajtó, barkácsáruházi fém ajtó, vagy bármilyen fantázianévre hallgató Kínából származó ajtó is igényel teljes körű zárszerviz szolgáltatást.

Hogy mindenki megértse, és tisztán lássa a dolgot, kifejtjük, hogy mit is jelent a kínai ajtók, zárak esetében a zárszerviz szolgáltatás.

Külön bekezdésekre bontjuk a szolgáltatásainkat, hogy mindenki számára érthető legyen, hogy az ő ajtójának, zárjának a problémájára melyik leírás a leginkább jellemző. Az év bármelyik napján fordulhat hozzánk bátran, mi non-stop, a nap 24 órájában, ügyeleti jelleggel állunk ügyfeleink rendelkezésére!

Zárbetét csere kínai ajtóban

A kínai ajtókban lévő, eredeti kínai zárbetétek cseréjét mindenképpen javasoljuk és fontosnak tartjuk, egyrészt a finomnyitási technikák kiküszöbölése, másrészt a minőségből adódó problémák elkerülése végett. Tehát biztonsági és minőségi okok miatt célszerű ezeket a betéteket, európai szabvány szerinti, minimum középkategóriát képviselő zárbetétekre cseréltetni.

Cégünknél két zárbetét-kategória közül választhatnak a megrendelők, mert gyenge, rossz minőségű, alsókategóriás zárbetétekkel, éppen a fenti okok miatt, nem foglalkozunk. Az egyik amit javasolni tudunk az is már interaktív csaprendszerű, mindkét oldalról törésvédelemmel ellátott középkategóriás betét, a másik pedig a prémium, azaz felsőkategóriás zárbetét, amelyik másolásvédelemmel és abszolút kinyithatatlan zárcsapokkal rendelkezik.

A középkategóriás zárbetétek nem kínai, hanem valamelyik nevesebb európai zárgyár termékei. A mi szervizszolgáltatásunkban izraeli zárbetéteket szerelünk be, ezeket közvetlenül a gyártótól vásároljuk. 3 vagy 5 db gyári kulccsal vannak csomagolva, amelyek lapon mart kivitelűek. A kínai HiSec ajtóban lévő zárbetéttel ellentétben nemcsak fúrás-, hanem finomnyitás, magkihúzás- és törésvédelemmel is el van látva. Cseréltessen velünk, Budapesten akár egy órán belül, a kínai ajtóban zárbetétet, hogy ne legyen a betörések áldozata!

A felsőkategóriás zárbetétek csap a csapban rendszerrel vannak ellátva, ami a finomnyitási műveletet 100 százalékban kizárja. Védve vannak magkihúzás-, törés- és fúrás ellen, valamint az illetéktelen kulcsmásolást kizáró kódkártyával rendelkeznek.

Telefonon történő egyeztetés után vállaljuk a kínai ajtókban (HiSec, Secdoors, Nexim) a zárbetét cserét, akár 1-2 órán belül, Budapesten és Pest megyében. Szolgáltatásunkat az év minden napján, szombaton, vasárnap és ünnepnapokon is, 0 és 24 óra között tudják igénybe venni!

Zárszerkezet csere

A második leggyakoribb probléma a kínai ajtóknál, amikor a zár nem találja meg a pozícióját a fogadójába, így az állandó szorulások miatt, ez egy idő után cserére szorul.

A kínai zárszerkezetek bevéső zárak, ezek között is megkülönböztethetünk kistestű és nagytestű változatot. Az alakjuk alapján lehet őket megkülönböztetni. A nagytestű kínai zártestek tüskéi kerek formájúak, míg a kistestűéké inkább lekerekített szélű téglalapra hasonlítanak, vagy ovális formára. A zárszerkezet létezik külön jobbos és balos kivitelben.

Cégünknél a kínai zártestek minden változata raktárkészleten van, így a telefonos megrendeléstől számítva, munkáink mennyiségének függvényében, tudjuk ezek cseréjét vállalni. Mind Budapesten, mind Pest megyében vállalunk kis- és nagytestű kínai zárszerkezet-cserét, non-stop, éjjel-nappal!

Kilincs vagy pajzs csere

Szintén gyakori probléma, amikor a kínai ajtó kilincse letörik. A kilincs, vagy szakmai nevén pajzs, cseréjét csak úgy tudjuk vállalni, hogy azt kompletten kicseréljük. Így kívülről, belülről új kilincset és pajzsot fog kapni az ajtó, belül rajta lesz a pánikzár kallantyúja, valamint a kilincs kívülről kéken világít majd, a gomb megnyomása után. Cégünk kizárólag az erősített változatú, acélmerevítőkkel ellátott pajzsot szereli. Minden munkánkra garanciát vállalunk, a gyenge pajzsok pedig nem bírják ki pár hónapnál tovább, és csak pár ezer forinttal olcsóbbak. Így ezekkel mi nem foglalkozunk.

Ha letört a kilincs, ne aggódjon, hívjon minket! Kilincseinket, pajzsainkat szintén raktárkészletről biztosítjuk ügyfeleink számára, mind jobbos, mind balos kivitelben. A kínai ajtó kilincsei vagy az ajtó szorulásai miatt törnek le és maradnak kézben, vagy a kínai kilincs-garnitúra a gyengébbik változatú és nem bírja a napi használatot. Cseréltessen velünk minőségi, erősített kínai pajzsot, hívja non-stop ügyfélszolgálati számunkat: 06-30-408-8914!

hisec ajtó, hisec ajtózár, ajtózár, kínai ajtózár
hisec ajtó, hisec ajtózár, ajtózár, kínai ajtózár
hisec ajtó, hisec ajtózár, ajtózár, kínai ajtózár

Becsapódott kínai ajtónyitás

A legtöbb kínai ajtó kívül-belül lenyomható kilinccsel rendelkezik, de vannak felhúzható kilincses kínai ajtók; kívülről fix kilincses HiSec ajtók; és szintén kívülről, fix gombos kivitelű kínai lemezajtók is. Ha a tulajdonos nem figyel oda, akkor elég hamar beránthatja maga mögött az ajtót, a kulcsot benne hagyva belülről a zárban. Ezt a zárnyitási módszert cégünk kiszállási díj nélkül, egy órán belül, sérülésmentesen a helyszínen elvégzi.

Az ilyen kizáródásokra szoktuk felajánlani vagy egy belső tekerőgombot a zárbetétre, így biztos, hogy nem hagyja benne a zárbetétben a kulcsot , vagy pedig egy vészfunkciót alakítunk ki a zárbetétben, ami kizáródás esetén, ha benne marad a kulcs a zárban, egy másik kulccsal akkor is kinyitható.

Cégünk sérülésmentesen nyitja a becsapódott kínai ajtókat, mégpedig egy speciális szerszámmal. Ennek a szerszámnak a használata nem tiltott Magyarországon, és nem minősül titkosszolgálati eszköznek sem. Ennek az eszköznek a használatával nagyon rövid időn belül nyitva van az ajtó, és semmit nem kell sem fúrni, sem pedig lecserélni a zárnyitás művelete után.

Kulcselvesztés miatti ajtónyitás

Ha elhagyta a kínai HiSec ajtó kulcsát, ne ijedjen meg, perceken belül ki lehet nyitni azt és semmilyen kár nem fog jelentkezni az ajtajában!  Ezután viszont mindenféleképpen zárbetétet kell cserélni, mert a zárfúróval, vagy zármaróval a zárbetétet megrongáljuk, így azt többé nem lehet használni. Ezt a nyitási módszert lehetne zárfésüléssel is nyitni, de ezt tiltja a törvény, így mi ezt soha nem alkalmazzuk.

A leggyakoribb formája a zárnyitásnak az, amikor az elhagyott kulcsok miatt muszáj kinyitni az ajtót. Ilyenkor a zárnyitási művelet csak fúrással végezhető el. A fúrás során roncsolódni fog a zárbetét, amelyet utána ki kell cserélni. Az ajtón semmilyen külsérelmi nyom nem látszódik majd. Zárfésülési módszert nem alkalmazunk és nem is alkalmazhatunk, mert a magyarországi törvények ezt tiltják. A kulcsra zárt ajtókat csakis rongálásos módszerrel szabad kinyitni.

Ha profi kínai ajtónyitásra van szüksége, hívja ügyfélszolgálatunkat!

Hevederzár szerelés kínai ajtóra

A kínai ajtó önmagában a gyári kínai zárbetétekkel két forintot nem ér! Ha nem akarnak rajta minőségi zárbetéteket cserélni, akkor érdemes elgondolkodni egy jó minőségű hevederzáron. Amit a hevederzárról tudni kell, hogy vagy a falba, vagy a kengyelbe rögzülnek/záródnak, ami a befeszítés ellen elég komoly védelmet nyújt. Fehér és barna színben tudjuk az ügyfélnek prezentálni raktárkészletről, egy munkanapon belüli beszereléssel. Fúrás- és finomnyitás ellen védett zárbetéttel van ellátva, vízszintes kétoldali, és félkaros egyoldali verzióban. A hevederzár MABISZ minősítéssel rendelkezik. Szereltessen velünk, hogy ne feszítsék be ajtaját!

Éjjel-nappal várjuk hívását! Szolgáljuk Önt és védjük értékeit!

Sajnos a kínai ajtók szerkezete és összetétele nem valami erős. A befeszítésnek semmiképpen nem képes ellenállni, márpedig hazánkban ez az egyik leggyakrabban használt módszer. Ennek a megakadályozását hivatott szolgálni a hevederzár.

Muszáj elmondanunk, hogy nem minden kínai ajtóra lehet hevederzárat felszerelni. Például az az ajtó, amelynek az ajtólap-síkja beljebb van, mint a lakás falazata, azokra biztosan nem lehet.

Mi mindenkinek megpróbálunk segíteni és esetleges alternatív megoldásokat javasolni, de mindenképp látnunk kell az ajtót belülről. Ezt egy fotó alapján tudjuk a legegyszerűbben megtenni. Küldjön nekünk egy fotót az ajtóról belülről, és rögtön megmondjuk, hogy lehet-e arra hevederzárat telepíteni vagy sem. A hevederzár szerelést is rövid határidővel vállaljuk, akár aznapi vagy másnapi szereléssel.

Ne engedje, hogy befeszítsék a kínai ajtaját, szereltessen hevederzárat!

Ha kattog és nagyon szorul az ajtó

Éves szinten több száz kínai ajtóval találkozunk, de a legtöbb probléma a silány minőség után a rosszul beépített ajtókkal van. Ez olyan problémákhoz vezet, ami az ajtónak a hosszú távú működését befolyásolja, ezáltal a megrendelőnek/használónak folyamatos problémája lesz vele. Akinek nincs még kínai ajtója, de ragaszkodik hozzá, az olyan szakemberrel építtesse be (legyen az kőműves, lakatos, vagy asztalos), aki ismeri a vízmértéket, illetve tudja mi a vízszintes és függőleges irány. Sok hívásunk van olyan problémára, hogy beleér az ajtókeret a tokba, pattog, recseg. Vannak esetek, mikor tudjuk ezeket orvosolni, de a legtöbb esetben azt mondanánk, hogy nem.

A kattogással sajnos semmit nem tudunk kezdeni, mert ilyenkor nagyon feszül az ajtó, hiszen rosszul lett beépítve. A kattogás, pattogás annak tudható be, hogy a beépítés folyamán elnyomta a purhab a keretet, ezáltal a két tok összeér. Ezzel utólag már semmit nem lehet csinálni, sem javítani nem lehet rajta.

Mi csak annyit tudunk tenni, hogy ha a zár rúdjai nem találják meg a helyes pozíciót, akkor az ellendarabot megreszeljük, megigazítjuk, megturbózzuk. Ezután már könnyedén fog záródni az ajtó. A kínai ajtók esetében más állítási lehetőség nem adott.

Az ajtó zsanérjai ugyan állíthatóak, de olyan rossz minőségi csavarokkal van szerelve, hogy állítási kísérlet esetén, ha hozzányúlunk, rögtön ledarálódik a csavar fele és a menet megszakad rajta.  Úgyhogy utólag állítani a kínai ajtón nem lehet, nem is vállalunk ilyen jellegű munkát.

hisec ajtó, hisec ajtózár, ajtózár, kínai ajtózár
hisec ajtó, hisec ajtózár, ajtózár, kínai ajtózár
hisec ajtó, hisec ajtózár, ajtózár, kínai ajtózár