A kínai ajtók záródási pontjai

A kínai ajtók bevéső zárjai több pontos mozgásirányt végeznek. Mindegyik ajtó fel-, le-, fejmagasságban az ajtón előre, és térdmagasságban szintén előrefelé mozgatnak tüskét, rudat, zárnyelvet.

Felfelé egy vékony pálcát tol, és annak a végére van rárögzítve két darab kb. ujjnyi nagyságú tüske, ami felül és alul az ajtókeretbe, két, műanyag perselybe záródik. Tehát ez a háromirányú záródás jellemző a HiSec kínai biztonsági ajtóra.

Mint már említettük, az ajtó élébe fent és lent is kitol a zárszerkezet két darab zárnyelv- vagy kör formát. Ez egy kicsapó-nyelves zártestre van ráhúzva, és a végén kiálló nyúlvány, pedig a felmenő rudazat kivágott részébe csatlakozik bele. A kulcs elfordításával, ezek a záródási pontok mozgásba lépnek, és minden irányból reteszelik az ajtót. A zárás lényege, hogy a fő zárszerkezet alsó- és felső villái hozzák tulajdonképpen létre a mozgást.

Sajnos sokszor előfordul, hogy valamelyik irány leesik a zárszerkezetről, pedig az ajtó már nyitva van. Ilyenkor mindenféleképpen szakemberhez kell fordulni, mert az ajtózár nyílik, ez tapasztalható is, viszont a többpontos irányok beestek a helyükre, tehát magyarul elszabadult a zárszerkezet. Ha valami furcsát észlel a HiSec ajtó záródása során, mielőbb hívjon zárszerviz céget, mert mindig egyszerűbb a problémát megelőzni!