HiSec ajtó beépítés

Nagyon népszerű az ún. HiSec fantázianevű ajtó, főként Budapesten. Sok erre szakosodott cég vállal HiSec ajtó beépítést szakszerűen. Ezekkel nincs is nagyon probléma. Viszont vannak olyan vállalkozók, akik másodállásként, hobbiként, vagy szívességből építik be az egy- vagy két zárral ellátott HiSec biztonsági ajtókat.

Nekik köszönhetően nagyon sok munkánk van, mert tíz rosszul beépített ajtónál, nyolchoz egy fél éven belül kihívnak minket, valamilyen javítási, szerelési feladat elvégzésére. A fő probléma ott kezdődik, hogy az ajtóbeépítésnél nem használnak vízmértéket, így a legtöbb ajtó ferde állapotban kerül rögzítésre. A legrosszabb az, hogy túl sok purhabot nyomnak a fal és az ajtókeret közé. Ez pedig terjed, és a gyenge lemezprofilt képes úgy megnyomni, hogy az ajtólap szinte szorul a keretben. Ezzel sajnos semmit nem lehet csinálni, vissza kell hívni a mestert, neki kell reklamálni, hogy adja vissza a pénzt, vagy szedje ki és szerelje be normálisan.

Nagyon sokan szidják a HiSec ajtót, pedig nem mondhatjuk, hogy annyira rossz konstrukció, mert ha szakszerűen, precízen van beépítve, akkor tökéletesen működik, akár hosszú évekig. Zaj- és hangszigetelése jó, a panelajtóknál messzemenőkig jobb. Az, hogy milyen zárszerkezet, milyen zárbetét van benne, arról következő hírünkben olvashat. Mindenesetre tudatosítjuk az olvasóinkban, hogy egy egy- vagy kétzáras HiSec biztonsági ajtó 90.000 forintért, beépítéssel együtt, egyáltalán nem kerül sokba.