Potent másodzár

Sokan rendelkeznek HiSec biztonsági ajtóval, ami nem feltétlenül rossz, mert vannak jó tulajdonságai, mint pl. szépen fényezett, jól szigetelt, kétzáras, olcsó. Ám meg kell említenünk a hátrányait is, mert sajnos a biztonsági fokozata nulla, befeszítés ellen nem véd, zár-finomnyitás ellen sem véd, tehát, ha már megvan, érdemes valamivel megerősíteni, hogyne kelljen egy új ajtót venni.

A megerősítésnél a befeszítés ellen, illetve a zár rongálásával történő erőszakos bejutás elleni védelemnek szentelünk figyelmet.

Cégünk egy olasz Potent másodzárat szokott javasolni az ajtóra, a fent említett betöréses módszerek ellen. A zárszerkezet zárnyelve, robosztus, erős mivoltának köszönhetően, 12 cm hosszúságúra nyúlik ki, mely masszívan ékelődik be a falba, betonba, vagy az ajtókeretre felfogatott kengyelbe. Általában a HiSec kínai ajtókra ezt másodzárként fel tudjuk szerelni, ám ha olyan szerencsétlenül van beszerelve az ajtó, hogy ez a másodzár nem felszerelhető, akkor csak a zárbetét csere jöhet szóba a zár-rongálásos betörési eljárás ellen.

Egy pár szó erről a kiváló, olasz zárról. Három különböző hosszúságú zárcsőre miatt, a 4,5 és 7 cm közötti vastagságú kínai ajtókra könnyedén felszerelhető. Három gyári szúrókulcsos, egyedi kulcs tartozik hozzá. A zár kívülről-belülről kulccsal nyitható. A zárdoboz, amelyet az ajtólapra rögzítünk, 8,5 x 9,5 cm méretű kocka forma. Ezt általában önmetsző vagy kapupánt csavarokkal rögzítjük az ajtóhoz.

Mint már említettük, a zárnyelv iszonyatosan masszív. Méreteit tekintve egy 12 x 4 x 1 cm (hossz, magasság, vastagság) fogazott zárnyelv csúszik át a zárdobozon a kulcs elfordításával. Ez a méret, hangsúlyozzuk, a nyelv mérete! Akinek nem elég a három kulcs, az partnerünknél a III. ker. Kerék utcai zárszaküzletben tud még kulcsot készíttetni. A Potent rászegző másodzár teljes költsége, szereléssel együtt, 58.000 Ft-ba kerül Budapesten.

A kínai ajtó és a HiSec ajtó biztonságát rendkívül hatékonyan tudjuk növelni egy másodzár felszerelésével. Persze itt a másodzárnál, nem egy régi Elzett-fajtára gondolunk, hanem egy masszív, olasz rászegző trezorzárra.

Ajtóvastagság függvényében, 5, 6, 7, de akár 8 cm-es kivitelben is fel tudjuk szerelni ezt a kiváló védelmet nyújtó másodzárat, raktárkészletről, egy munkanapon belül, az év 365 napján! Non-stop várjuk a hívását!

Ahol fel tudjuk úgy szerelni, hogy a zár nyelve a falba megy, ott még erősebben tartja az ajtót, de ha kengyelt rögzítünk a tokra, azzal is megfelelő biztonságot érhetünk el. A zár kulcs/kulcsos és kulcs/tekerőgombos változatban van szervizautónkban folyamatosan. Ez utóbbi a kényelmi funkciót segíti elő.

Amennyiben Önt érdekli a HiSec ajtó megerősítése betörés, befeszítés ellen, úgy hívja ügyfélszolgálatunkat, küldjön egy fotót  az ajtóról, és mi megnézzük, hogy fel tudjuk-e Önnek szerelni!