Különleges kínai zárbetét

Kis hazánkban, a mi szakmánkon belül, az ajtózárbetétek kapcsán óriási a választék. Mondhatnánk úgy is, hogy a legégszerűbbektől kezdve, a legbonyolultabbakra is van igény, és mindegyiket valamilyen módon kompatibilissé lehet tenni egymással.

Azért mégis akad egy kivétel, majd a lenti fotón meglátják, hogy még véletlenül sem hasonlít a hazánkban lévő, európai formájú, kinézetű, méretű zárbetétekre. Szerencsére nem sok van ebből az országban, mert ezeket az ajtókat kis darabszámban hozta be valamelyik ajtóforgalmazó, nem gondolva arra, hogy bármi is történhet ezekkel a zárbetétekkel a jövőben. Az, hogy nem lehet a zárszerkezetben zárbetétet cserélni, az egy dolog, de ha esetleg meghibásodik a zárszerkezet, olyan ez sincs jelen a magyar piacon.

Aki esetleg felismeri a fotón a zárbetétjét, az vigyázzon rá nagyon! A mi tudomásunk szerint ilyet ugyanis nem lehet beszerezni. Ha mégis tönkremegy benne valami, akkor csak egy teljes szerkezet-zárbetét-külső/belső kilincsgarnitúra cseréjével alakítható át az ajtó. Ez 2-3 órás munka, mindenképpen szakember szükséges hozzá. Az átalakítás kb. 70 ezer forintot képvisel. Ha csak a zárbetéttel van probléma, akkor azért nem megoldható a csere, mert a zárszerkezet nyílásában lévő furatmélységek, átmérők, kiosztások sokkal nagyobbak, így az európai szabvány méretű zárbetét szinte beleesik, így nem csereszabatos.

Aki az átalakítási összeget sokallja, annak inkább az ajtócserét javasoljuk, mert ezek a kínai ajtók kb. ilyen összeget képviselnek. (Szerény megjegyzésem, annyit is érnek.) Az ajtócsere bonyolultabb megoldás, mert a régi ajtó kiszedésével és az új berakásával elég sok szemét keletkezik, de az ügyfél így legalább egy újabb fajta változatú kínai ajtóhoz jut. Abban pedig bármiféle zárcsere már megoldható.

hiSec, hisec kínai ajtózár, hisec kínai ajtó, ajtózár, hisec ajtózár, kínai ajtózár
hiSec, hisec kínai ajtózár, hisec kínai ajtó, ajtózár, hisec ajtózár, kínai ajtózár