Gyenge felső törésvédelem

A kétzáras HiSec kínai ajtózárak esetében, a felső zárbetétet egy ún. törésvédő pajzs védi a rongálástól, pl. fúrás, törés, zárkihúzás. Ám igazából ez a pajzs nagyon vékony anyagból készül. A szó szoros értelmében, egy vízpumpa fogóval leszakítható és a zárbetét máris roppantható, törhető.

Ennek a megelőzésére, vagy egy erősebb törésvédő pajzsot szerelünk fel, ami viszont nem egyszerű megoldás, mert ilyen méret nincs a piacon. A másik, egyszerűbb, ám nagyszerűbb lehetőség pedig, a törésvédelemmel ellátott zárbetét-csere. Ilyen pl. az izraeli RB LOCXIS törés-, és másolásvédett zárbetét. Esetleges rongálás esetén, itt letörik a zárbetét első 1 cm-es szakasza, viszont nem férnek hozzá a betörők a zárszerkezet kulcsnyílásához. Az RB zárbetét úgy van kialakítva, hogy az első rész letörése után, a tulajdonos a saját kulcsával még ki tudja nyitni a zárbetétet.

Ha valamilyen probléma miatt, esetleg olyan rongálási helyzet állna fenn, hogy a betörő nem tudta kinyitni, az ügyfél meg már nem tudja kinyitni a zárat, akkor érdemes minket felkeresni, majd mi kinyitjuk! Ezután kicseréljük a zárbetétet, majd, amennyire lehet, visszaállítjuk az eredeti állapotába az ajtót. Ezekről a munkákról számlát állítunk ki az ügyfélnek, amelyet a biztosítónak benyújthat kártérítésre.