Zárak, zártestek

Kínai ajtóban lévő zárak, zártestek

Minden HiSec kínai biztonsági és bejárati ajtó zárszerkezete és zárbetétje gyárilag kínai, tehát Kínában készül, onnan érkezik hozzánk. A magyarok imádják, az ára miatt.

A kínai ajtókat működtető, kilincs alatt található zárszerkezet, háromirányú záródást képes biztosítani. Ezek a zárak kettőre reteszelik az ajtót. Kisebb és nagyobb testű változatukkal találkozhatunk a különféle kínai bejárati ajtókban.

A zár tüskéi már osztottak, de a régi kínai zárszerkezetek még egybefüggő, tömör hasábnyelvvel rendelkeztek. A régi kínai zártesteket még az is megkülönbözteti az újaktól, az egybefüggő hasábnyelven kívül, hogy akkoriban még sárga horganyozással volt a felülete lekezelve, a mostaniak pedig már ezüstszínűek, vagy feketére vannak fényezve. Némelyik zárszerkezet szegecselt változatú, így szétszedni nem lehet őket, de nem is érdemes. Az árat tekintve semmilyen alkatrészt nem szabd benne cserélni, pl. rugók, mert egyszerűbb a komplett zártestet kicserélni, így jó pár évig működhet tovább.

A kínai ajtó zárjainak vagy zárszerkezeteinek cseréjét egész évben, Budapest területén vállaljuk, méghozzá garanciával. Az árakról egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal, ahol non-stop fogadjuk hívását! 06-30-408-8914

A zárszerkezetet az ajtó éléből lehet ki- illetve beszerelni. Két csavar tartja fent és kettő lent. Ezeket a csavarokat nem szabad nagyon meghúzni, mert a menet megszakad. Ez ugyanúgy igaz a felső zártestre is. Az előlapon tudjuk a zárszerkezetben lévő zárbetétet is rögzíteni. Az előlap mérete 2,5 cm x 24 cm. A formája szögletes.

Van egy-két kínai ajtó, amelynek az előlapja kerekített. Ilyet már nem tudunk beszerezni, ezeknek a gyártása már megszűnt, ilyenkor a szögletes előlap befaragása szükséges. A zárszerkezet beszerelésekor ügyelni kell arra, hogy a felső- és alsó irány rákapcsolódjon az ellapított fémtüskére.

Amit azért tudni kell a többirányú záródásról, hogy elég pontatlanul, lötyögősen vannak az ajtóban a rudazatok. Valamelyik ajtóban, a merevítő kartonpapír (!) biztosítja a tartását ezeknek a rudaknak. Ezért mi azt szoktuk csinálni, hogy szerkezet csere esetén, a felső- és alsó rúd befűzésekor, egy kicsit visszahajtjuk a füleket, hogy véletlenül se tudjon lecsúszni róluk a rudazat.

Fontos továbbá minden szervizeléskor vagy szereléskor ellenőrizni, hogy az ajtó oldalában lévő rugós retesz, ami alul és fölül található, és tolózár funkciót lát el, nem szorul-e, nem akad-e, esetleg nincs eltörve-e a rugója.

Végezetül pedig, a zártesten, a zárbetét alatt pár centiméterrel elhelyezkedő tekerőgombról is érdemes egy pár szót ejteni. Erre azért érdemes odafigyelni, mert ha nagyon lötyögős a pajzson lévő tekerőgomb, és esetleg nagyon könnyen jár, akkor a benne lévő visszahúzó rugó elfáradása miatt, egy egyszerű ajtóbehúzáskor a retesz rázáródik majd, és mivel az csak belülről nyitható, kívül maradhatnak majd az ajtón. Ez csak egy külső lyuk fúrásával nyitható ki innentől kezdve.

Előzze meg ezt a folyamatot, cseréltessen kínai pajzsot, zártestet idejében, hogy megkímélje magát a további kellemetlenségektől és extra pénzkiadástól.

Hívjon!              06-30-408-8914                Non-stop!

hisec ajtó, hisec ajtózár, ajtózár, kínai ajtózár
hisec ajtó, hisec ajtózár, ajtózár, kínai ajtózár
hisec ajtó, hisec ajtózár, ajtózár, kínai ajtózár
hisec ajtó, hisec ajtózár, ajtózár, kínai ajtózár