HiSec ajtó biztonsági szintje

Lehet, hogy kicsit túlzás, hogy minden második embernek HiSec ajtaja van hazánkban, ám mi nap mint nap szervizelünk, járunk-kelünk lépcsőházakban, társasházakban Budapest különböző kerületeiben, és bizony azt látjuk, hogy pl. egy bérház vagy panelház szintjein akár 3-4 HiSec logóval ellátott bejárati ajtó is van telepítve.

Ennek az ajtónak a biztonsági szintjét a Mabisz határozta meg, talán 3-as minősítést kapott. A minősítés általában az ajtó nyitásának tesztelési idején múlik, hogy mennyi időn belül tudják azt rongálási technikával kinyitni, akár tönkretétel árán is.

A HiSec ajtó a gyári állapotában a kínai zárakkal, zárbetétekkel kerül forgalomba. Akinek az erre szánt anyagi kerete ennyi, azt megértjük. Ám a biztonság érdekében annyit mindenképpen meg kellene tenni, hogy legalább az alsó zárbetétet cseréltesse ki rongálásbiztos, másolásvédett, interaktív csapos zárbetétre! A zárbetét csere által legalább 80 százalékos biztonságot kapnak, azaz az ajtó nem nyitható zajmentesen és gyorsan a betörők által.

Kinek ajánlott a HiSec bejárati ajtó?

A HiSec elnevezésű, Kínában készült, két különálló zárral rendelkező lemezajtó szinte bárkinek ajánlható. A vásárlók javarésze Magyarországon azonban az ár alapján vásárolja meg ezt az ajtót. Ennyi pénzért (kb. 90.000 – 110.000 Ft) nem lehet jó (értsd: biztonságos) bejárati ajtót vásárolni, így egyértelműen verhetetlen a magyar piacon a bejárati ajtók vonatkozásában az árát tekintve.

Mielőtt nekiállnak az ajtóvásárlásnak, végig kell gondolni azokat a dolgokat, hogy hova lesz beszerelve az ajtó, kültérre vagy beltérre (előbbi nem ajánlott), milyen célra szánják az ajtót (bejárati ajtónak vagy csak egy hátsó ajtóként fog működni, esetleg a garázs és a ház között lesz, stb.), illetve az anyagi vonzat, hogy mekkora a keret az ajtó vásárlására.

Kivel szereltesse be a HiSec ajtót?

Mindenkinek igenis körültekintően kell kiválasztani a beépítést végző szakembert az ajtó megvásárlása után, azaz, hogy milyen céggel építtesse be ezt a csodaajtót. Ha rosszul, ferdén van beépítve, egy éven belül ki lehet dobni, mert tönkremegy benne a zárszerkezet vagy beletörik a zárbetétbe a kulcs.

Az interneten igen sok cég reklámozza magát a HiSec és egyéb Kínában készült bejárati ajtók telepítésére. Kellően körbe kell járni a témát, kérjenek be referencia munkákat, fényképeket az eddig elvégzett munkákról! A beépítés végeztével számlát mindenképpen kérjenek, hiszen arra lehet hivatkozni, ha bármi probléma van vagy lesz a záródással.

Amire a legfontosabb odafigyelni, az a vízszintes és függőleges síkok megtartása, hiszen ez az ajtó nagyon érzékeny, ha nincs pontosan beépítve. Nem véletlenül csukódik be az ajtó magától, ha elengedjük az ajtólapot, miután kinyitottuk, illetve ezért is hallják sokan a kattogó, pattogó hangot a zárás/nyitás során. (Amit mellesleg utólag orvosolni már nem lehet!)

Rövid összefoglaló a HiSec ajtó lehetséges problémáiról

Mint mindenre, igaz itt is, hogy a problémák vagy a gondok valamilyen hibából, használatból, rossz beépítésből adódnak, így a HiSec ajtónál is mindig előjönnek a lehetséges hibák. Ezek lehetnek, mint fent említettük, a szakszerűtlen beépítés következményei, minőségi vagy gyártási hibák. Ha kicsit körültekintőbben, átfogóbban nézzük a képet és megtaláljuk azt az erre szakosodott zárszerviz céget, aki a HiSec ajtó záródási problémáinak elhárításában tud segíteni, akkor akár hosszú évekig is biztonságosan lehet majd használni a HiSec bejárati ajtót.

Amiben zárszerviz cégünk tud segíteni: zárszerkezet csere, zárbetét csere, letört kilincs/pajzs csere.

Hívjon minket ügyfélszolgálati telefonszámunkon az év 365 napján! Vagy írjon nekünk emailt a profizar@gmail.com email címre!

Minden hívásra és emailre válaszolunk!

06-30-408-8914