Akad a zárbetét a HiSec ajtómba

A zárbetét akadozásnak előjelei mind a HiSec és a Secdoors, mind az olcsó, Kínában készült ajtóknál fennállnak. Ilyenkor egyre nehézkesebben tudjuk a zárba, zárbetétbe belehelyezni a kulcsot. Sok esetben már hosszú perceket tölt az ügyfél az ajtó előtt, aztán egy darabig megint működik. Legvégül azonban mindig a következő dolog történik: este hazamenet a munkából a kulcs belemegy a zárba, majd fordításkor függőlegesen megáll. A zár nem nyílik, az ajtó zárva marad, a kulcs nem jön ki.

Ilyenkor szükséges a zárszerviz cég kihívása, mivel az ügyfél semmit nem tud csinálni, a zárat sajnos meg kell fúrni vagy a zárbetétet el kell törni ahhoz, hogy további működésre lehessen bírni a zárszerkezetet. Ezekben az olcsó zárbetétekben akár pár év alatt elkopnak a zárcsapok, és nem nyomódnak le rendesen vagy kiszakadnak a házból, ami megállítja a kulcsot függőlegesen, ezért nem nyílik a zár. Mint mindennek, ennek is megvolt az előjele, ami maga az akadás, így várható volt a probléma. A bajt pedig minden esetben gyors zárbetét cserével meg lehet oldani, sőt, meg is lehet előzni, ha nem halogatják, mint 10 magyar emberből 8 teszi. Ez biztos azért van, mert fontosabb dolga is van az embernek, mint az ajtózár, ahol naponta ki-be járkálunk.

Sok jó tanácsot osztogatnak az interneten a zárbetétek kenésével, karbantartásával kapcsolatban, hogy olajozzuk, kenjük, hát ezt nem szabad! Aki ezt mondja az hülyeséget beszél, mert egy akadozó, kopott zárbetéten a WD40 bár ideig-óráig segít, de aztán az olaj és a kenőzsír elkezdi összegyűjteni a kulcsról bevitt szöszt, koszt, port és egy-két hét alatt oda jutunk, ahol a kezdeteknél voltunk, hogy akadozik a zárbetét.

Ha egy zárbetét már akadozik, azt minden esetben cserélni kell minél hamarabb, hiszen magától nem fog megjavulni! A működése csak egyre rosszabb stádiumba kerül, ami a végén az ajtó beszorulásához, majd a zár nem nyílásához fog vezetni.

Bízzon meg erre szakosodott céget, akiknek ez a szakterületük, akik minden nap ezzel foglalkoznak! Majd ők segítenek a zárcsere lebonyolításában és a szükséges helyszíni zárszerelés kivitelezésében, a kínai ajtó átnézésében, mivel ezeknél minden esetben előfordul valami, amit az ügyfél maga nem tud megcsinálni.

Az akadozó zárbetét kicserélését senkinek nem ajánljuk házilag elvégezni, mert ez bonyolultabb feladat, mint pl. a műanyag ajtó zárbetét cseréje. Ám ha mégis nekiáll, akkor csak olyan zárbetétet vegyen, melynek a kulcsfejénél nincs külön zárrész, ami egyrészt akadályozná a kulcs teljes betolását a rozettán keresztül, majd a fordításnál is szorul, így messziről sem mondható tökéletesnek a zár és az ajtó működése.

Zárszerviz tevékenységünk fő profilja a zárbetét csere. Mi egész évben nyitunk, zárunk, cserélünk, segítünk az embereknek, akik kizárták magukat, elhagyták lakáskulcsukat, esetleg új lakásba költöztek és emiatt szükséges a zár kicserélése egy másik, jobb, biztonságosabb fajtára. Tevékenységünk Budapestre és Pest megyére terjed ki. Budapesten aznapi munkavállalással próbálunk segíteni ügyfeleinknek, Pest megyében előre egyeztetett időpontban, a munka függvényében tudunk segíteni, előre megbeszélt árakkal.

Áraink, díjszabásaink minden esetben akkor kerülnek pontosításra, amikor elmondja a megrendelő, hogy mire is van szüksége, mit kell csinálni, pl. az ajtót nyitni kell, zárat vagy kilincset szükséges cserélni, stb. Mi csak úgy megyünk ki a helyszínre, ha az ügyféllel meg van beszélve az összes részlet, a várható költségek, kiadások, amit a szerelőnek a helyszínen a számla ellenében készpénzben kell kifizetni. Átutalással mi nem dolgozunk, az ügyfélnek mindenképpen gondoskodnia kell a készpénzről és a munka végeztével a helyszínen kell fizetni, forintban.

hisec ajtó, hisec ajtózár, ajtózár, kínai ajtózár
hisec ajtó, hisec ajtózár, ajtózár, kínai ajtózár