Letört ledes kilincs

A kínai ajtóknál és azon belül is a HiSec ajtó esetében a legtöbb probléma a kilincs-résszel adódik. Gyakran merül fel olyan igény az ügyfelek részéről, hogy a helyszínen ki kell cserélni a kívül vagy belül letörött, eltörött kilincset. Mindig mindenki meglepődik abban az esetben, mikor tájékoztatjuk őket arról, hogy a kilincs-csere kompletten történik. Ez annyit jelent, hogy a külső és belső részt külön-külön nem cseréljük, hanem kompletten az egészet. Először is a legfontosabb azt tudni, hogy a kilincs rajta van a pajzson. Nem vehető le róla, így külön kilincsek nem léteznek a kínai ajtók esetében. A komplett kilincs csere pedig azt jelenti, hogy a külső és belső kilincset a hosszúkás pajzzsal együtt cseréljük az ajtón. Ami jó hír ezzel kapcsolatban, az az, hogy már egy erősített kilincsgarnitúrát szerelünk fel minden ügyfél ajtójára. Az erősített kilincsek nem törnek le, legalábbis nekünk még egyetlen egy garanciális visszajelzésünk sem volt ezzel kapcsolatban.

A kéken világító ledes kilincs tulajdonképpen egy nagyon jó találmány, mert nagyban elősegíti a kulcs behelyezését, amikor sötét van a lépcsőházban. A kilincs külső felének belső oldalán szükséges egy kis gombot megnyomni és ezáltal kapcsolódik fel a kék led világítás. Egy bizonyos idő letelte után ez magától lekapcsol. Tulajdonképpen ez a kék led fény minden kínai ajtóra jellemző, azonban az a tapasztalat, hogy a legolcsóbb kínai ajtóknál ez a led- világítás már akkor nem működik, mikor az ajtót elhozzák az áruházból. Amikor a kilincs cserére sor kerül, akkor ezt a kilincsgarnitúrát cseréljük kívül/belül természetesen, és az új kilincs kék led világítása garantált. A led világítást 3 db lapos gombelem biztosítja, melyeknek a cseréhez a pajzsot le kell szerelni az ajtóról és szét kell bontani a kilincset. A vezetékek miatt ez nem igazán ajánlott, mert nagyon nehéz a sok apró vezeték visszahelyezése a kilincsüregbe az elemcsere elvégzése után, viszont ami jó hír, hogy a gyári elemmel nagyon sokáig működik ez a kék világítás a HiSec ajtón.

A kilincs letörése általában az ajtó rossz működése vagy beépítése miatt megy végbe. A kilincs-garnitúra elérhető kívül-belül kilincs/kilincs változatban, illetve az óvatosabbaknak kívülről gomb, belülről kilincs változatban is. A kilincs-garnitúrához tartozik belülről a ráfordító kallantyú, amely egy pánikzárat működtet. Ez a zár kívülről nem nyitható, így vigyázni kell arra, hogy ha ezt a pánik gombot elfordítjuk, akkor a később hazaérő családtagok nem fognak tudni bejönni az ajtón. Ilyenkor nekünk kell őket beengedni.

A kínai ajtóra való kilincs-garnitúrák elérhetők külön jobbos és külön balos változatban. Cégünk mindkét változatra fel van készülve, hiszen ezek a kilincs-garnitúrák a szervizautóban raktárkészleten vannak. Így nem érhet minket meglepetésként, ha akár jobbos vagy balos nyitású kínai ajtón kell a kilincset cserélnünk.

Cégünk az év 365 napján áll a lakosok szolgálatában és bármikor is fordul el kilincs-törés, hozzánk bátran fordulhat! Kollégáink nonstop műszakban, ügyeleti jelleggel járják a várost és segítenek az ügyfeleknek a könnyebb bejutásban, hogy ne kelljen senkinek a balesetveszélyes kilincs-csonkkal bajlódnia.

hisec ajtó, hisec ajtózár, ajtózár, kínai ajtózár
hisec ajtó, hisec ajtózár, ajtózár, kínai ajtózár