HiSec ajtókilincs Budapest

A kínai bejárati ajtók népszerűsége országszerte töretlen. Ez köszönhető a világító kilincsnek és a kedvező árnak. Az ajtók javarésze HiSec vagy Secdoors néven fut, ezek a gyártók/forgalmazók konkurenciaként tekintenek egymásra.

A HiSec ajtókilincs mérete

A HiSec ajtókilincs címmel együtt kb. 28 cm magas és kb. 6,3 cm széles. A kilincstengely és a zárbetét közötti távolság 6,8 cm. De ezek a méretek plusz-mínusz 1-2 mm eltérést mutathatnak erre vagy arra, ami mindkét ajtófajtára, kilincsfajtára igaz. Az eltérés abból ered, hogy kínai gyártmány, mert a kínaiak mindig mindent kisebbre, nem egységes szabványméretek alapján gyártanak, spórolva az anyaggal.

Fix gombos HiSec ajtókilincs

Tartunk raktáron HiSec ajtóhoz való ún. fix gombos garnitúrát is, ami azt jelenti, hogy a kilincs helyére egy gomb (gömb) kerül, így az kívülről nem nyomható le, nem forgatható el. Elég csak hazaérkezés után magunk mögött az ajtót behúzni, nem kell kulcsra zárni, kívülről úgysem tud senki bejönni. A forgatható gomb felszerelése nem megoldható, de értelme sincs, mivel ezt a szerepet a kilincs is betöltené.

A HiSec és Secdoors kilincs speciális funkciója

A kínaiak jól kitalálták a kilincsbe épített, lefelé világító led lámpát. Ez valóban jó találmány, hiszen a sötét lépcsőházban megvilágítja a zárbetét kulcsnyílását, így könnyebb a kulcs behelyezése. A kínai tervezők törekedtek a viszonylag szép felületre, a rozsdamentes hatás látványára. Elmondható, hogy esztétikailag is megfelelő a modell. Amit még nagyon szeretnek az emberek, az a zárbetét alatt található, belső ráfordító kallantyú, ami fényes króm színű.

Ennek a gombnak a segítségével az ajtót csak belülről be lehet pluszban zárni, ez a záródás kívülről nem nyitható.

A világító HiSec kilincs, ami néha már nem világít

A HiSec kilincs külső részében elhelyezett led-lámpa nem annyira kuriózum, amennyire hirdetik. Úgy képzeljük el, hogy egy 20 forintos kapcsoló. 3 darab kínai laposelem meg egy led izzó felelős ennek a működéséért. Persze praktikus, mert segíti az ajtó nyitását-zárását a fényforrással, de vannak olyan kínai gyári új kilincsek is, melyekben ez a led már nem világít, holott még használva sem volt.

Itt le is szögeznénk, hogy elemet nem cserélünk a kilincsben, nem vagyunk műszerészek, akik a hajszálvékony vezetékekkel harcolnak az elemcsere közben. Ráadásul nagyon kevés a hely a kilincsben a vezetékek és az elemek normális visszaszereléséhez.

A HiSec ajtó elterjedése

Idestova 20 éve van jelen hazánkban a HiSec ajtó. Az árával azonnal lenyomta a hazai ajtógyártók forgalmát és átvette a vezető szerepet forgalom szempontjából. Senki nem akar a 20 éves vacak ajtajára tízezreket költeni, de 350 ezret sem akarnak kiadni egy normális biztonsági ajtóért, viszont egy HiSec ajtót -beszerelve- már 80-120 ezer forintért meg lehet venni.

Hogy milyen ez az ajtó, azt inkább hagyjuk. Úgy fogalmaznánk, hogy a 120 ezres ajtóból 2-3 év alatt lesz egy 240 ezer forintos ajtó, mivel a 3 év alatt háromszor törik le a kilincs, egyszer tönkremegy a zárszerkezet és a zárbetéteket is ki kell bennük cserélni, mert a gyári, piros-sárga-fekete kulcsfejes kulcsokhoz tartozó zárbetét egy igazi ipari hulladék Kínából.

Sajnos a magyar embereknek a minőség és a biztonság nem szempont, csak az ár a fontos, a világító kilincs, a csillogás és a 16 pontos záródás.

A kínai HiSec ajtókilincses doboz tartalma

A HiSec kilincsgarnitúrát párban értékesítjük, ez azt jelenti, hogy a külső és a belső felét együtt tudja megvásárolni. Sem rugót, sem külső részt nem szerelünk, nem is forgalmazunk, csakis párban érhetők el a kilincsek. Külön van jobbos és balos kivitel, ami a dobozon fel is van tüntetve (left és right felirat) csak éppen fordítva, mert a kínai kilincseknél a left a jobbos és a right a balos változat.

Ha mi szereljük fel Önnek a letört helyére a HiSec ajtókilincset, akkor nekünk mindegy a nyitási irány, mert mindkét fajta van a szervizautóban, de ha Ön szeretne egyet vásárolni, akkor nem mindegy, melyiket veszi. Nagyon egyszerű a dolog: ha kívülről szemben állunk az ajtóval, ami befelé nyílik a lakásba, akkor, ha a bal felén van a kilincs akkor balos, ha a jobb felén, akkor jobbos az ajtó. Ezt nem kell túllihegni, hogy melyik kézzel fogjuk a kilincset, vagy a kilincs merre áll. Csak az a lényeg melyik oldalon van. Ha nem tudja eldönteni, fotózza le és küldje el nekünk, mi megmondjuk!

A doboz tartalmazza a kilincset, a rögzítéshez szükséges csavarokat, a kilincstengelyt, a csúszásgátló alátét lemezeket, a külső/belső törésvédő rozettát. Mindez lefóliázva, a karcolások elkerülése érdekében.

Ha zárszerviz szolgáltatással együtt kéri a kilincs-cserét, akkor ennek az ára 28.000 Ft Budapest területén. Ha vásárolni szeretne, akkor átveheti tőlünk Dunakeszin személyesen a kilincspárat 14.700 Ft-ért, hétköznapokon 8 és 20 óra között.

06-30-408-8914

hisec ajtó, hisec ajtózár, ajtózár, kínai ajtózár
hisec ajtó, hisec ajtózár, ajtózár, kínai ajtózár