Letört kínai kilincs helyére fix gomb

A kínai ajtók kilincsei igen problémás alkatrészek, hiszen szó szerint akkor, amikor „úgy gondolja”, a külső vagy belső kilincs rugója egyszerűen megnyúlik, eltörik, így a kilincs (markolat, fogantyú) lógni kezd és a súlyánál fogva húzza a zár nyelvét. A zárnyelv ezáltal nem marad a tokban, így az ajtó nyitott állapotban marad. Ilyenkor mindig cserére szorul a kilincs-szett, javítani, rugót cserélni benne nem lehet, nem is vállalunk ilyen jellegű munkát.

A rosszabb eset, amikor a külső vagy belső kilincsnek a kézfogantyús része egyszerűen eltörik, letörik, így egyáltalán nem lehet használni a kart, mivel az a rész törött le, amit le kellett nyomni. Ezáltal csakis a kulcs mozgatásával lehet a nyelv ki-be mozgatását végezni, működtetni. Ez pedig nem feltétlenül jó, hiszen a 3-4 cm-es kulcs erőkarként nem funkcionál rendesen, nagyon hamar beletörhet a zárba. Szinte napi probléma, hogy a kínai ajtókilincsek eltörnek, letörnek, rugótörést szenvednek, de erre való a zárszerviz cég, hogy ezt a helyszínen kicserélje a budapesti megrendelők számára.

A kilincs csere munkákra tapasztalattal és kellő készültséggel érkezünk. Munkáink függvényében, akár aznapi, akár másnapi helyszíni érkezéssel biztosítjuk a kilincs csere szolgáltatást. Minden esetben bízza szakemberre, szakszervizre a kínai kilincs-csere feladatát! A kilincsek párban kerülnek felszerelésre, külön külső vagy belső egységet nem értékesítünk, nem szerelünk, csakis kompletten a kilincs szettet és ebből is már az erősített verzió kerül felszerelésre.

A nyitási iránynak megfelelően, jobbos és balos kilincseket különböztetünk meg, illetve kifelé vagy befelé nyíló modellt. A legtöbb törött kilincs-csere esetén szintén kilincs/kilincses verziót szerelünk fel, mivel ezt szokta ügyfeleink javarésze kérni. Mi azonban kínálunk egy olyan alternatívát is, hogy a külső kilincs helyére egy fix gomb vagy másnéven fogantyú kerül felszerelésre, ami nincs igénybevételnek kitéve, tehát nem tud eltörni, mint pl. a kilincs.

Az elmúlt években több ezer kilincset felszereltünk. A felszereltek közül még egyhez sem kellett visszamennünk probléma miatt. Igazából az első generációs kilincsekkel volt a legtöbb gond, mert azoknak anyaga, minősége nagyon silány, gyenge volt, de ezt már a forgalmazó kiküszöbölte. Az újakkal, amiket felszerelünk, nem fordul elő már ilyen jellegű probléma.

Mindenesetre mi garanciát biztosítunk a kilincsekre és a szerelés alkalmával leellenőrizzük az ajtót, hogy nem a zár akadása miatt maradt-e kézben a törött kilincs. A törött- vagy rugótört kilincs cserekor mindig megnézzük a zárbetétet, hogy az milyen és szaktanácsot adunk a jobb zár beszerelésére. Mivel ezek az ajtózárbetétek még a piros-fekete kulcsfejűek, így a gyári zárbetét minősége megkérdőjelezhető.

Mivel szervizautónk jól felszerelt, és ha az ügyfél elfogadja az ajánlatukat, akkor a helyszínen rögtön elvégezzük egy füst alatt a zárcserét is. Mi nem erőszakoskodunk ez ügyben, csak lehetőséget kínálunk a zárcserére a lakás megóvása érdekében.

Azokkal a kínai bejárati ajtókkal, amelyekben európai profilú zárbetét van beszerelve, vagy olyan zárszerkezet, kilincsgarnitúra, amilyet használunk a szerviz során, minden gond nélkül tudunk foglalkozni, de a különleges, ritkának számító modelleket nem vállaljuk el, mert semmilyen alkatrészünk nincs hozzá. Az ilyen zárak, kilincsek az ajtóval együtt érkeztek be az országba, azokat mind értékesítették és a továbbiakban már nem foglalkozott velük senki. Így ezekhez az ajtókhoz semmilyen alkatrész, zárbetét, kilincs nincs is jelen az országban, maximum egyénileg lehet rendelni ilyet Kínából. Erre mi nem vállalkozunk.

hisec ajtó, hisec ajtózár, ajtózár, kínai ajtózár
hisec ajtó, hisec ajtózár, ajtózár, kínai ajtózár